FK Sarajevo uklonio problem s čitačima karata na stadionu Asim Ferhatović Hase

Nakon krađe vrijedne opreme

FK Sarajevo uklonio problem s čitačima karata na stadionu Asim Ferhatović Hase

A. Čaušević

Prije nekoliko dana sa stadiona Asim Ferhatović Hase ukraden je centralni informatički sistem koji u pravlja i kontroliše čitače karata na ulazima.

U prvi mah je to stvorilo probleme rukovodstvu FK Sarajevo jer ih u četvrtak čeka međunarodna utakmica, tačnije revanš meč prvog pretkola Konferncijske lige protiv Milsamija.

Danas je za SportSport.ba potvrđeno da je problem s čitačima karata uklonjen. Sistem je testiran i u funkciji je.

Inače, projekt ugradnje čitača karata na stadionu Koševo je završen prije godinu. Finansiran je zajedno od strane NFS BiH i UEFA-e, troškovi su iznosili oko 400.000 eura.

Za utakmicu s moldavskim predstavnikom u prodaji je pušteno 9.600 ulaznica, a karte se mogu kupiti i na prodajnom mejstu u Ferhadiju.

"Na dan utakmice svi navijači karte će moći kupiti na prodajnim mjestima na Stadionu Asim Ferhatović Hase, na prodajnom mjestu u Ferhadija ulici, te u Fan Shopu Fudbalskog kluba Sarajevo koji se nalazi u ulici Titova 38b.

Oglasi

Prodajno mjesto ispred stadiona, kod tribine Istok, će biti otvoreno od 12 sati do početka utakmice, dok će prodajno mjesto između tribina Zapad i Jug će biti otvoreno od 12 do 16 sati. Prodajno mjesto u ulici Ferhadija će vršiti prodaju od 9 do 18 sati, a Fan Shop, koji će na dan utakmice raditi do 18 sati, vršit će prodaju karata isključivo za članove.

Ulaznice za tribinu "Sjever - Vedran Puljić" možete kupiti u prostorijama Udruženja navijača FK Sarajevo na Skenderiji, od 11 do 19 sati, te na dan utakmice od 11 do 17 sati. Na dan utakmice ulaznice za sjevernu tribinu će biti u prodaji i na prodajnim mjestima ispred stadiona.

Sve dodatne informacije vezane za ulazak na stadion, kao i mjesto i vrijeme testiranja će biti objavljene tokom sutrašnjeg dana", u srijedu su saopštili iz FK Sarajevo.

Navijači će morati ući na tačno naznačeni ulaz koji piše na karti, a na utakmicu će moći ući navijači koji su:

Prebolovali virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci uz predočenu potvrdu o prebolovanom COVID-19

Oglasi

- Vakcinisani i revakcinisani

- Vakcinisani u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine

- Ukoliko nisu vakcinisani posjeduju negativan PCR test ne stariji od 72h

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

- Posjeduju negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

"Vlada Kantona Sarajevo, u saradnji sa Općinom Centar i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, svim navijačima je obezbijedila besplatno testiranje uz pokaz karte za utakmicu protiv Milsamija, a tačno vrijeme i lokacija ovog testiranja će biti naknadno određeni", ranije su napomenuli iz FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Nam odneo citace ahahahahahag koji hostapleri hahahahaha lavor lakrdija....
1 8
user1571956549
Glabajte ga sa ovim prijavama
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi