Potpredsjednik Juventusa

Nedved je "stavio tačku na i" po pitanju budućnosti Cristiana Ronalda

Admin Čaušević

O Cristianu Ronaldu i njegovoj budućnosti je napisano dosta toga proteklih sedmica. 

Ronaldo ulazi u posljednju godinu ugovora s Juventusom, a nakon uslovno rečeno razočaravajuće sezone počelo se špekulisati o njegovom odlasku.

Stara dama i najpopularniji igrač današnjice su imali još jedno loše izdanje u Ligi prvaka, ispali su u osmini finala od Porta te se od tada piše o mogućem odlasku.

Portugalac je imao poprilično dobar nastup na Evropskom prvenstvu nakon što je sa pet golova i asistencijom završio kao prvi strijelac kontinentalnog turnira.

Iskusni 36-godišnjak trenutno uživa na odmoru sa svojom porodicoma, a sluteći prema izjavama Pavela Nedveda nema sumnje gdje će igrati sljedeće sezone.

"Cristano će ostati, trenutno je na odmoru. Nismo dobili nikakav zahtjev od njegovog menadžera i želju da želi ići. Čekat ćemo ga, njegov povratak je planiran za 25. julia i bit će sa nama", rekao je potpredsjednik Juventusa.

Gazzetta dello Sport je prije nekoliko dana objavila vijest da je došlo do preokreta na relaciji Juventus - Ronaldo. Navodno, Bianconeri želi da Ronaldo ostane jer ga Max Allegri vidi u svojim planovima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri ne želi da Juventus proda Ronalda jer vjeruje da može graditi ekipu oko njega. Gazzetta navodi da je Stara dama čak spremila novi ugovor za Portugalca i to do ljeta 2023. godine.

Ronaldo je u dresu Juventusa odigrao 133 utakmica, te ima impresivnu statistiku od 101 gola. S Bianconerima je osvojio dva Scudetta, dva superkupa Italije te dva Kupa te zemlje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.