Chelsea za Chiesu Juventusu ponudio bogatstvo?
FOTO - EPA

Plavci traže pojačanja

Chelsea za Chiesu Juventusu ponudio bogatstvo?

A. Beganović

Italijanski reprezentativac i fudbaler Juventusa, Federicio Chiesa, nalazi se na meti Chelseaja.

Novinar njemačkog Bilda, Christian Falk, otkrio je da je Chelsea kontaktirao Juventus kako bi započeli pregovore o Chiesinom transferu.

Navodno su iz londonskog kluba ponudili Staroj dami čak 100 miliona eura, no iz Torina su odbili pregovarati o odlasku italijanskog reprezentativca.

Chiesa je sjajno odigrao Evropsko prvenstvo. Bio je važan dio Mancinijeve ekipe koja se domogla naslova prvaka Evrope.

Postigao je 23-godišnji fudbaler dva pogotka, a izabran je i u UEFA-in tim prvenstva pa i ne čudi što ga aktuelni evropski klupski prvak želi u svojim redovima.

U prošloj sezoni u Seriji A je odigrao 33 utakmice i pritom je postigao devet pogodaka kojima je dodao isto toliko asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Chiesa je karijeru počeo u Fiorentini. Za ovaj klub odigrao je 153 utakmice i pritom je postigao 34 pogotka kojima je dodao i 25 asistencija.

U transferu vrijednom 60 miliona eura stigao je u Juventus, a u redovima Stare dame dosad je odigrao 43 utakmice uz učinak od 14 pogodaka i 10 asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Ovaj fudbal otišao u tačku. Nekažem da je ovaj mali loš igrač, nije se najbolje snašao u Juventusu, pa trebao nazad u Fiorentinu, da 2 popišana gola na Euru i odjednom kobajagi 100 mil vrijedi i svi se otimaju za njeg. Koji cirkus je postao ovaj fudbal, šta je sad sa Schicka koliko on vrijedi, 200 mil??
4 4
vence
Chiesa je, msm, jos uvijek igrac Fiorentine.. tek trebaju otkupiti njegov ugovor.. koji iznosi oko 45 mil
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi