Dogovoren nastavak saradnje

Petar Bojo ostaje u FK Željezničar · Saznajemo

Midhat Šljivak

Vezni fudbaler Petar Bojo (23) dogovorio je nastavak saradnje sa FK Željezničar.

Kako saznaje SportSport.ba, 23-godišnji fudbaler je odlučio prihvatiti ponudu tima sa Grbavice i potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa Plavim.

Bojo je tako ostao vjeran plavom dresu, iako je imao i drugih ponuda za nastavak karijere. Odlučio je međutim da ostane na Grbavici, gdje će sasvim sigurno biti jedan od nosilaca igre Željezničara u novoj sezoni.

Petar Bojo je član Željezničara postao u ljeto 2019. godine, a stigao je iz redova Mladosti Doboj Kakanj.

Prethodno je ovaj veznjak nastupao još za Vitez i omladinske selekcije NK Široki Brijeg, a kratko iskustvo imao je i u češkoj Jihlavi.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/132[/poll]

Prošle sezone u dresu Željezničara odigrao je ukupno 22 utakmica i ostvario je učinak od tri gola i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegov ukupni učinak na Grbavici u protekle dvije godine je pet golova i dvije asistencije u 43 nastupa, ali treba svakako istaći da je često igrao van svoje pozicije u veznom redu.

Željezničar novu sezonu Premijer lige BiH otvara utakmicom protiv aktuelnog prvaka Borca na Grbavici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.