Najvjerovatnije ide u Barcelonu

Kamere snimile šta je Saul rekao saigraču oko odlaska iz Atletico Madrida

Endin Čaušević

Antoine Griezmann će ovog ljeta najvjerovatnije napustiti Barcelonu.

Španski mediji već nekoliko dana uveliko pišu o tome da će se Griezmann vratiti u Atletico Madrid i da Barcelona pregovara sa ovim klubom da naprave razmjenu igrača.

U suprotnom pravcu trebao bi doći Saul Niguez, a pored toga Barcelona traži još 12 miliona eura. Atletico je ponudio da u ovu razmjenu uključi još Renana Lodija i Marcosa Hermosa, ali u Barceloni žele samo novac.

Mundo Deportivo objavio je danas da su Griezmann i Saul dali zeleno svjetlo da se izvrši ova razmjena i da strpljivo čekaju pozive klubova da je sve završeno.

Igrači Atletica počeli su prije nekoliko dana pripreme za novu sezonu, a danas su odradili novi trening na kojem se pojavio i Saul.

Očekivano je da je španski veznjak bio u centru pažnje javnosti jer mnoge zanima da li će naredne sezone nositi dres Barcelone.

Kamere su uspjele u jednom trenutku da snime Saula kako govori jednom od saigrača o svemu što se špekuliše prethodnih dana što se tiče njega i odlaska u Barcelonu.

"Žele me otpustiti, čovječe!", rekao je Saul jednom od saigrača, a kamera madridskog AS-a uspjela je da zabilježi taj trenutak i naravno to su odmah javno objavili.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Atletico Madridu nemaju ništa protiv da puste Saula u Barcelonu kako bi se Griezmann vratio jer je ovaj veznjak u posljednje vrijeme izgubio status prvotimca kod Diega Simeonea.

Ova razmjena bi Barceloni itekako pomogla što se tiče problema s budžetom za plate. Griezmann godišnje zarađuje oko 25 miliona eura, dok bi Saul trebao imati godišnju platu od šest miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.