Miralem Pjanić ne pristaje na smanjenje plate, Barcelona prijeti oštrijim mjerama
Foto - EPA

Za bh. veznjaka vlada veliki interes

Miralem Pjanić ne pristaje na smanjenje plate, Barcelona prijeti oštrijim mjerama

M. Šljivak

Miralem Pjanić nema namjeru prihvatiti smanjenje plate i to je za Barcelonu ozbiljan problem.

Katalonci se moraju riješiti velikih ugovora kako bi ispunili finansijski fair play La Lige, a Miralem Pjanić je jedan od fudbalera na koje klub ne računa u narednoj sezoni.

Rukovodstvo kluba pokušalo je bh. veznjaku dati slobodne papire kako bi mogao potpisati za tim koji želi, ali 31-godišnji fudbaler je takav prijedlog odbio i došao je na pripreme katalonskog kluba.

Međutim, Ronald Koeman ne računa na njegove usluge. Zbog toga ga se i rukovodstvo kluba pokušava riješiti, prodati ga ili poslati na posudbu, no problem predstavlja njegova plata.

Pjanić na Camp Nou zarađuje 8.4 miliona eura godišnje. Klubovi koji ga žele na posudbu (Roma, Inter i Juventus) traže da reprezentativac Bosne i Hercegovine pristane na manju platu, ali on to ne želi.

Oglasi

List Sport tvrdi da je Pjanić jasno poručio kako nema namjeru da pristane na smanjenje plate i katalonski klub se našao u novom problemu zbog bh. veznjaka.

Zbog toga su, piše Sport, ako to bude potrebno, spremni preduzeti radikalnije mjere prema našem fudbaleru, ali klub se nada kako će do kraja naredne sedmice riješiti slučaj Pjanić i da on više neće bit član tima.

Bh. fudbaler je ugovorom sa Barcelonom vezan još tri godine. U slučaju da se odluče na raskid saradnje morali bi mu isplatiti nešto više od 25 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona je u ogromnim finansijskim problemima. Većinu fudbalera su zamolili za korekcije u ugovorima i manje plate, a dobar dio njih je pristao.

Među njima je i prva zvijezda tima Lionel Messi koji bi do kraja sedmice mogao potpisati novi petogodišnji ugovor, ali sa mnogo manjim primanjima nego što je to slučaj bio u prethodnim godinama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Kada može ona taraba poput Gareth Bale-a musti lovu a ne igrati, onda ne vidim nikakav problem u tome što Pjanić radi. Zapravo pozdravljam ovakav potez.
19 4
realno_govoreci
Ovako novinarcici nasi ,da razjasnimo neke stvari. Messi je pristao na smanjenje plate jer su mu ponudili 5godisnji ugovor tj za 5 godina bi dobio ono sto za 2 ili 3 godine.On je sam svjestan da za 5 godina nece biti to sto jeste ali ce dobiti pare koje zeli samo malo ce pricekati.Ovo je mazanje oci javnosti a fuebaleri to znaju.Nebi ni ja pristao na smanjenje.Doveli lika,unistili ga i sad lafo pristanj na manje,ma nosiite se
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi