Senegalac stigao na San Siro

Milan ozvaničio još jedan transfer

E. Škorić

Lijevi bek i zvanično je postao novi igrač Milana.

Fodé Ballo-Toure se nekoliko dana spominje kao novi član Rossonera, a italijanski klub je danas putem zvanične web stranice potvrdio njegov transfer.

Potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine i nosit će na dresu broj 5, a bit će konkurencija sjajnom Theu Hernandezu na poziciji lijevog beka.

Mladi defanzivac je rođen u Francuskoj. Ponikao je u PSG-u, ali je 2017. prešao u Lille, s kojim je odigrao prvi profesionalni meč u Ligi 1. U januaru 2019. godine je prešao u Monaco i odigrao je 74 utakmice.

Ima i osam nastupa za U21 reprezentaciju Francuske, iako je senegalskog porijekla.

Potražite više informacija na temu Serie A:

24-godišnjak sada igra za seniore Senegala, a u Milanu je treće pojačanje nakon Oliviera Girouda, koji je stigao iz Chelseaja i golmana Mikea Maignana, ako ne računamo igrače koji su prošle sezone nosili dres Milana, pa su sada otkupljeni njihovi ugovori (Diaz, Tonali, Tomori).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.