Olivier Giroud potpisao za Milan i već izabrao broj na dresu

Novo pojačanje na San Siru

Olivier Giroud potpisao za Milan i već izabrao broj na dresu · Zvanično

E. Čaušević

Francuski napadač Olivier Giroud danas je zvanično potpisao ugovor s Milanom.

Giroud je jučer doputovao u Milano gdje je uspješno prošao ljekarske preglede, a već danas iskusni napadač zvanično je predstavljen kao novo pojačanje kluba sa San Sira.

Ovaj 34-godišnji napadač u Milan je stigao iz Chelseaja, te je s Rossonerima potpisao ugovor na dvije godine.

Također, Chelsea će od prodaje francuskog napadača inkasirati dva miliona eura. Giroud je već pozirao u dresu svog novog kluba i očekuje se da se s Zlatanom Ibrahimovićem bori za mjesto prvog napadača.

Treba dodati da je već poznato da će Giroud u Milanu na dresu nositi dres sa brojem devet.

Giroud je ponikao u dresu Grenoblea, a u svojoj karijeri igrao je još za Tours, Montpellier, Arsenal i Chelsea. Također, u dresu reprezentacije Francuske upisao je 110 nastupa i zabio je 46 golova.

U dresu Chelseaja proveo je više od dvije godine i uspio je u 119 utakmica postići 39 golova. Međutim, bilo je jasno da nije zadovoljan u ovom klubu u kojem je imao ulogu rezervnog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zbog toga je Giroud odlučio da je vrijeme da napusti Stamford Bridge, te se sinoć oprostio od londonskog kluba koji je također potvrdio njegov odlazak na Apenine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bronson94
To je ta politika dovodjenja mladih igraca
8 1
Jasminn
E sad imaju brz napad. On i Ibrahimović igrat ce na kontre
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi