Atmosfera nije baš sjajna

Burno u Liverpoolu: Klopp zabrinut, pred Redsima "ključna" sedmica

Haris Zilić

Pred Liveproolom je možda i ključna sedmica.

Ostvrski mediji lansirali su vijest da još nije postignut dogovor između Jordana Hendersona i Uprave kluba oko produženja ugovora, tako da bi kapiten mogao napustiti Anfield.

Jurgen Klopp je zabirnut i to s punim pravom.

Eventualni odlazak Hendersona značio bi ozbiljne probleme, jer je ranije otišao Wijnaldum, a novog veznjaka još nema.

Klopp želi što prije da se završi posao oko Otavija i ako je moguće oko Sabitzera, a to je jutros i saopštio Upravi kluba prenose pojedini engleski mediji, međutim Nijemcu su ruke vezane.

Uprava će imati posljednju riječ, a navijači lagano gube strpljenje.

Liverpool ne smije zatezati ovo ljeto. Pojačanja mora biti. Blizu odlaska je i Xherdan Shaqiri, a osim doalska Ibrahime Konatea, Redsi ništa konkretno nisu uradili na transfer polju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vremena je sve manje, sezona počinje sredinom augusta, a Klopp nema pravu sliku rostera.

Mogući odlazak Hendersona dodatno je upalio alarme na Anfieldu, koji su bili utišani, a čini se da je sada došlo vrijeme za konkretne poteze, možda već ove sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.