Jurgen Klopp otpisao čak osmoricu igrača u Liverpoolu

Stavljeni na transfer listu

Jurgen Klopp otpisao čak osmoricu igrača u Liverpoolu

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola nedavno su počeli pripreme za novu sezonu Premiershipa.

Redsi nisu previše oduševili u protekloj sezoni u kojoj nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka Engleske, te je jasno da se od njih očekuje mnogo više u sezoni koja je ispred nas.

Njemački stručnjak Jurgen Klopp još uvijek nije napravi oneke velike promjene u igračkom kadru, ali očekuje se da Liverpool dovede nekoliko pojačanja do početka sezone.

Klopp je poručio da mu treba nekoliko novih igrača na određenim pozicijama, ali prije toga klub mora prodati nekoliko fudbalera kako bi zaradili novac za pojačanja.

Njemački stručnjak je pred početak priprema otpisao već nekoliko igrača na koje neće računati u novoj sezoni i rekao im je da mogu potražiti novi klub.

Engleski mediji pišu da je Klopp odlučio na transfer listu staviti čak osmoricu igrača koji su proglašeni za višak na Anfieldu.

Na transfer listi Liverpoola ovog ljeta nalaze se: Xherdan Shaqiri, Loris Karius, Marko Grujuć, Harry Wilson, Neco Williams, Sheyi Ojo, Ben Woodburn i Taiqo Aqoniyi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prodajom ovih igrača Liverpool bi povećao budžet za pojačanja, a špekuliše se da bi na Anfield prvi trebao doći Otavio za kojeg Porto traži oko 50 miliona eura.

Pored toga Liverpool je pokazao interes da dovede Kyliana Mbappea ovog ljeta, ali je teško očekivati da će se taj transfer ostvariti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

m1987
Od njih 8, bar za 5 nisam nikad cuo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije