Gazidis ima rak grla

Jednom od glavnih ljudi Milana dijagnosticiran rak: Odlazite na preglede, zdravlje je najvažnije

Edmir Škorić

Izvršni direktor Milana Ivan Gazidis ima rak grla.

Ovu vijest danas je objavio sam italijanski klub, a oglasio se i Gazidis, koji je prije Milana radio u Arsenalu. Pred njim je teška životna bitka, nakon što mu je dijagnosticiran rak grla, ali vjeruje da će dobiti ovu bitku.

"Imam izlječiv oblik raka i pozitivnu dijagnozu, imam svjetsku medicinsku stručnost i podršku cijelog kluba, pa sam uvjeren da će se nakon svih savjeta rak uspješno izliječiti potpunim oporavkom", poručio je Gazidis, te je dodao:

"Moja dijagnoza pokazuje važnost redovnih liječničkih pregleda, čak i kad nema simptoma. Potičem sve ljude na redovne preglede, jer zdravlje je uvijek prioritet".

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je istakao da će nastaviti da obavlja svoju funkciju na San Siru, a podršak mu stiže od navijača, ali i svih nogometnih fanova i uposlenika širom svijeta.

Gazidis je za novog direktora Milana imenovan u decembru 2018. godine. On je uveliko važan za uspješan Milan posljednje sezone i povratak  u Ligu prvaka. Iako Paolo Maldini najviše radi oko transfera, Gazidis se itekako pita za mnoge stvari na San Siru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.