Postignut dogovor

Razišli se FK Sarajevo i Ivan Jukić · Saznajemo

Samir Mlaćo

Ivan Jukić u narednom periodu neće nositi dres FK Sarajevo.

Kako saznaje SportSport.ba, bordo klub i Jukić dogovorili su sporazumni raskid saradnje.

Preostale su još sitnice kako bi prekid bio ozvaničen, a Jukić je već u potrazi za novim klubom.

Već tokom priprema te početka sezone dalo se naslutiti da će Jukić napustiti Koševo.

Ovaj rođeni Splićanin nije bio u kombinaciji za duele sa Milsamijem, te prvog kola Premijer lige protiv Tuzle City (1:2).

Jukić je u FK Sarajevo došao u januaru prošle godine iz poljske Korone Kielce, a ugovor je imao do ljeta 2022. godine. Osvojio je jednu titulu prvaka, te tofej Kupa naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastupao je i za RNK Split, te NK Imotski. Bio je juniorski reprezentativac Hrvatske, a zatim obukao dres mlade reprezentacije naše zemlje.

Podsjetimo, FK Sarajevo u drugom kolu Premijer lige igra protiv Posušja. Susret se igra na stadionu Mokri Dolac u nedjelju sa početkom u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.