Ovo su igrači iz Afrike koji su izazvali veliku pažnju na Koševu

Senegalac i Gambijac

Ovo su igrači iz Afrike koji su izazvali veliku pažnju na Koševu

M. Šljivak

FK Sarajevo je u ponedjeljak na Koševu poražen od Tuzla Cityja sa 2:1, a pored neuspješnog početka sezone posebnu pažnju navijača Bordo kluba privukli su gosti u loži stadiona.

Na tribinama su se pojavila dvojica fudbalera iz Afrike, a SportSport.ba je uspio saznati da su oni na Koševo stigli po preporuci skauta za igrače sa područja Afrike.

Mnogi su se pitali o kojim igračima je riječ, a sada su poznata i njihova imena.

Na probni rad u FK Sarajevo došli su Senegalac Babacar Tounkara (25) i Gambijac Francis Gomez (21) i oba fudbalera su veznjaci.

Senegalac Tounkara ima 25 godina i kompletnu karijeru proveo je u italijanskim niželigašima. Prošle godine je igrao za člana Serije D Insieme Formia i imao je učinak od pet golova i četiri asistencije u 24 odigrana meča. Pored ovog kluba nastupao je za također malo poznate timove Unipomezia, Fossano, Santhia i Palmese.

Sa druge strane 21-godišnji Francis Gomez ima gotovo identičan razvoj karijere kao i Tounkara te je i on proveo kompletnu karijeru u italijanskim nižim ligama.

Prošle sezone je igrao za Recanatese u Seriji D i imao je učinak od četiri gola i jedne asistencije u 27 utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored ovog kluba igrao je za Fermanu i Unipomeziju kao i ekipu Valle Tevere.

Ovi fudbaleri će boraviti na probnom radu u Sarajevu i vidjet ćemo hoće li se uspjeti izboriti za ugovor u Bordo timu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Skauti za podrucje Afrike a momci godina igraju u Seriji D - nidje veze. Daj Boze da su ovo neka pojacanja
27 1
bk123
Naravno da su mi ovi igrači nepoznati kao i svima vama,tako da ne poznajem njihov kvalitet, ali mi je ovo toliko glupo da pored svoje djece dovodiš nekakve likove( jer nemogu reći pojačanja) koje ni sama uprava nezna kakvi su. Ovo ti je k'o kinder jaje nikad ne znaš šta je unutra, a svoju djecu poznaješ od pionira do juniora, znaš sve o njima. Ovo mi je pravi kockarskih potez uloži pa ako ako
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi