FOTO: EPA

Pregovori pri kraju

Napadač stiže u Dortmund, kakva sudbina očekuje Haalanda?

Haris Zilić

Borussija Dortmund ušla je u finalne pregovore oko dovođenja napadača PSV-a, 22-godišnjeg Donyella Malena.

Pomenuti fudbaler je već duže vrijeme na radaru Milionera, a sada je čini se posao pri krjau. Ovu vijest je prenio i ekspert za transfere Fabrizio Romano.

Dolazak Malena u Dortmund otvara i nova pitanja oko sudbine Erlinga Haalanda. Borussija je dobila ponudu Chelseaja od 175 miliona eura, ali sigurno je da će Milioneri biti pod pritiskom kada je u pitanju Norvežanin.

Čelnici Borussije su izjavili da neće prodati Haalanda, ali možda je samo to dio neke igre i strategije koju pomalo otkriva dolazak Donyella Malena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je u pitanju Malen, pomenuti napadač je prošao sve omladinske selekcije Nizozemske, a upisao je i 13 nastupa za seniorsku selekciju Oranja, te postigao dva pogotka.

Bio je jedno vrijeme u mlađim kategorijama Ajaxa i Arsenala, međutim nije se baš pokazao, a onda je 2018. godine prešao u omladinski tim PSV-a, zatim i u seniorski tim Električara iz Eindhovena gdje je eksplodirao, a trenutna vrijednost prema transfermarktu iznosi 30 miliona eura. Sa PSV-om ima ugovor do juna 2024. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.