Borussia odbila ponudu Chelseaja za Erlinga Haalanda
Foto - EPA

Sky Sports tvrdi

Borussia odbila ponudu Chelseaja za Erlinga Haalanda

M. Šljivak

Borussia Dortmund odbila je ponudu Chelseaja za Erlinga Haalanda, tvrdi Sky Sports.

Aktuelni prvak Evrope poslao je ponudu za 21-godišnjeg napadača, a nudili su novac plus Tammyja Abrahama ili Calluma Hudsona-Odoija. Borussia ovu ponudu nije prihvatila.

Chelsea silno želi da pojača napad za novu sezonu. Žele igrača koji je istinski strijelac, a Haalanda menadžer Thomas Tuchel smatra idealnim za svoj tim.

Ipak, prva ponuda iz Londona nije bila dovoljna da uvjeri rukovodstvo Borussije. Chelsea će morati da pokuša sa većom ponudom, a to će sasvim sigurno i učiniti.

Norveški napadač je protekle sezone igrao čudesno u dresu tima iz Dortmunda i zabio je 41 pogodak u 41 nastupu, a iz kluba su jasni u stavu da ga žele još gledati u žutom dresu.

Budući direktor fudbala u Borussiji Sebastian Kehl je jasno saopštio da norveškog napadača želi u timu.

Oglasi

"Čitao sam o ponudi od 175 miliona eura, ali za nas se ništa nije promijenilo. Planiramo narednu sezonu sa Haalandom, a on i njegov agent su upoznati sa tim", rekao je Kehl.

Ako ne uspiju dovesti Haalanda, ostale opcije za Chelsea su Romelu Lukaku i Harry Kane, no i te transfere će biti veoma teško završiti ovog ljeta.

Mino Raiola traži nevjerovatnu cifru za transfer Erlinga Haalanda

Napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland (21) ponovo je glavna tema evropskih medija.

Chelsea je prvi poslao konkretnu ponudu, ali ako Plavci žele dovesti čudesnog napadača, morat će da isplate i nestarnu cifru agentu Minu Raioli.

Sky Sport tvrdi da kontroverzni nizozemski menadžer za svoje posredničke uloge u transferu Erlinga Haalanda traži čak 40 miliona eura i tim koji bude želio sjajnog Norvežanina morati dobro 'počastiti' Raiolu.

Raiola je i ranije dobijao ogromne cifre za posredništvu u transferima, a cifra od 40 miliona eura je definitivno apsolutni rekord.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
ja sam mislio da je Riola Talijan, a ne 'kontroverzni nizozemski menadžer'
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi