Gruzijac stiže na San Siro

Postignut dogovor: Uz pomoć Kaladzea, Milan dobio novo pojačanje

Edmir Škorić

Prema pisanju medija u Rusiji, Milan je dogovorio sve uslove s veznjakom Rubin Kazana.

Gruzijski reprezentativac Kvicha Kvaratskhelia pojačat će Milan, nakon što je dogovorio sve uslvoe sa italijanskim klubom, a stiglo je i zeleno svjetlo od strane ruskog kluba.

Njega je pokušavala dovesti Borussia iz Moenchengladbacha, ali je u sve prste umiješao i nekadašnji igrač Milana Kakha Kaladze, koji je pomogao klubu da angažuje veznjaka.

Kvaratskhelia ima samo 20 godina i igra na poziciji lijevog krila, ali takođe može da igra i na desnoj strani i iza napadača. Jedan takav igrač je bio neophodan Milanu, koji traga za desnim krilom i za ofanzivnim veznjakom nakon odlaska Hakana Calhanoglua.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kvaratskhelia je u dresu Gruzije odigrao osam utakmica, a član ruskog Rubina je od 2019. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.