Malen novi član Milionera

Borussia potvrdila transfer mlade zvijezde: Klub možda nije zadovoljan, ali Raiola i igrač slave

Edmir Škorić

Njemački klub Borussia Dortmund potvrdio je kupovinu Donyella Malena iz PSV-a.

Dvadesetdvogodišnjak je potpisao ugovor s Borussijom do ljeta 2026. godine, a dolazi iz PSV-a nakon što je u prošloj sezoni zabio 27 golova uz 10 asistencija na 45 takmičarskih utakmica. Ima i dva gola u 13 nastupa u dresu Nizozemske minule sezone.

“Borussia Dortmund vrhunski je evropski klub koji je uvijek na vrhu Bundeslige, a također ima visoke standarde u Ligi prvaka. Jedva čekam da budem na terenu s novim saigračima i da se takmičim s najboljima. I naravno, radujem se navijačima i stadionu o kojem svi sve znaju", kazao je Malen.

Mladi Nizozemac stigao je u Borussiju kao zamjena za Jadona Sancha, te će zaigrati uz Erlinga Haalanda, a zanimljivo da ih obojicu vodi slavni agent Mino Raiola.

Bild je danas donio informaciju da je Malen plaćen 30 miliona eura, a da je Raioli pripalo čak devet miliona, dok će preostalih 21 u većem dijelu pripasti PSV-u, a jedan dio ide i Ajaxu i Arsenalu, kao klubovima u kojima je igrač stasavao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

PSV je možda mogao i bolje proći, ali je Malen itekako dobro prošao. Za petogodišnji ugovor dobit će čak 30 miliona eura bez bonusa, odnosno šest miliona po sezoni i time će postat jedan od najplaćenijih igrača Borussije.

S obzirom da Raiola rukovodi njegovom karijerom, momka sasvim sigurno čekaju velike stvari i transferi u budućnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.