Napadač stiže u Dortmund, kakva sudbina očekuje Haalanda?
FOTO: EPA

Pregovori pri kraju

Napadač stiže u Dortmund, kakva sudbina očekuje Haalanda?

H. Zilić

Borussija Dortmund ušla je u finalne pregovore oko dovođenja napadača PSV-a, 22-godišnjeg Donyella Malena.

Pomenuti fudbaler je već duže vrijeme na radaru Milionera, a sada je čini se posao pri krjau. Ovu vijest je prenio i ekspert za transfere Fabrizio Romano.

Dolazak Malena u Dortmund otvara i nova pitanja oko sudbine Erlinga Haalanda. Borussija je dobila ponudu Chelseaja od 175 miliona eura, ali sigurno je da će Milioneri biti pod pritiskom kada je u pitanju Norvežanin.

Čelnici Borussije su izjavili da neće prodati Haalanda, ali možda je samo to dio neke igre i strategije koju pomalo otkriva dolazak Donyella Malena.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kada je u pitanju Malen, pomenuti napadač je prošao sve omladinske selekcije Nizozemske, a upisao je i 13 nastupa za seniorsku selekciju Oranja, te postigao dva pogotka.

Bio je jedno vrijeme u mlađim kategorijama Ajaxa i Arsenala, međutim nije se baš pokazao, a onda je 2018. godine prešao u omladinski tim PSV-a, zatim i u seniorski tim Električara iz Eindhovena gdje je eksplodirao, a trenutna vrijednost prema transfermarktu iznosi 30 miliona eura. Sa PSV-om ima ugovor do juna 2024. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Kao prvo ne zovu se milioneri nego "Borussen" ili "Schwarz-Gelben". A kao drugo taj igrač ne dolazi da zamijeni Haalanda nego Sancha.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi