"Erling Haaland nije igrač svjetske klase"
Foto - EPA

Jurgen Kohler iskreno

"Erling Haaland nije igrač svjetske klase"

M. Šljivak

Erling Haaland je već sa 21 godinom jedan od najboljih napadača svijeta.

Čudesni Norvežanin igra zaista odličan fudbal. Mnoge odbrane drhte pred njim, ali za nekadašnjeg njemačkog defanzivca Jurgena Kohlera, Halland još uvijek nije igrač svjetske klase.

Bivši igrač Borussije iz Dortmunda bio je sasvim iskren prema sjajnom mladom napadaču.

"On još uvijek nije igrač svjetske klase. On je vrhunski napadač i ima sve predispozicije da postane svjetska klasa, ali još uvijek to nije", rekao je Kohler.

Haaland je prošle godine blistao u dresu tima iz Dortmunda. Bio je potpuno nezaustavljiv i zabio je 41 gol u 41 odigranoj utakmici.

Međutim, Kohler smatra da se on još itekako mora dokazati da bi ga se smatralo igračem svjetske klase i sigurno je da će ova njegova izjava izazvati brojne polemike.

Bivši njemački fudbaler u Borussiji je proveo sedam godina (1995. do 2002.) i završio je karijeru u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prethodno je Kohler, koji je bio jedan od najboljih defanzivaca svijeta tokom devedesetih godina prošlog stoljeća, bio član Kolna. Bayerna i Juventusa.

Tokom karijere Kohler je osvojio sve što je mogao. Osvajač je svjetskog i evropskog zlata, Lige prvaka, Kupa UEFA, Bundeslice, njemačkog Superkupa, Kupa Italije, Internokntinentalnog Kupa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

bk123
Iskreno ni ja ga ne gotovim nešto, da je moćan, moćan je sigurno tu nema priče al nešto mi govori neće biti ono što se očekuje od njega. Moje mišljenje
2 4
amex
Jedan od najboljih napadača današnjice! Trenutno ne vidim puno igrača koji mu mogu stati na crtu!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi