Bh. reprezentativci imaju razloga za zadovoljstvo

Menalo ušao i dotukao Omoniju, Nalić i Ahmedhodžić u trećem pretkolu Lige prvaka

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo i Malmo izborili su plasman u treće pretkolo Lige prvaka.

Dinamo je u Nikoziji gostovao kod ciparske Omonije. Modri su na Cipar stigli s 2:0, a večeras su ponovo slavili (1:0) i tako obezbijedili plasman u treće pretkolo Lige prvaka.

Jedini gol postigao je bh. reprezentativac Luka Menalo. On je u igru ušao u 65. minuti, a u 79. minuti je zatresao mrežu Omonije. Za Dinamo je, osim njega, igrao i drugi bh. reprezentativac Amer Gojak, koji je u 82. minuti ušao s klupe.

Razloga za slavlje imaju i naši reprezentativic iz Malma, Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić. Prvi je igrao 90. a drugi 20-ak minuta u 2:2 remiju protiv HJK-a u Helsinkiju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

S obzirom da je Malmo slavio s 2:1 u prvom meču, ovaj rezultat bio je Šveđanima dovoljan za plasman u narednu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Dinamo će u 3. pretkolu igrati protiv Legije, dok će Malmo biti rival Glasgow Rangersu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.