Dinamo i Ferencvaroš ostvarili bitne pobjede, Ćiviću 90 minuta, Menalo, Gojak i Lončar nisu igrali

Liga prvaka

Dinamo i Ferencvaroš ostvarili bitne pobjede, Ćiviću 90 minuta, Menalo, Gojak i Lončar nisu igrali

E. Škorić

NK Dinamo je u prvoj utakmici 2. prektola Lige prvaka na Maksimiru pobijedio kiparsku Omoniju s 2:0.

Dinamo nije uspio u prvih 45 minuta slomiti otpor gostiju, no s dva gola u nastavku došao je do sigurne pobjede i mirno čeka revanš za sedam dana.

Vodeći gol postigao je Lovro Majer u 65. minuti, da bi u 81. minuti sjajni hrvatski reprezentativac asistirao Jakiću za konačnih 2:0.

Bh. reprezentativci Amer Gojak i Luka Menalo nisu dobili priliku za igru večeras u sastavu Modrih.

Ferencvaroš je takođe slavio s 2:0 na svom terenu i to protiv litvanskog Žalgirtisa. Strijelci su bili Uzuni u 25. i Nguen u 39. minuti. Uzni je promašio penal u 92. minuti za 3:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Eldar Ćivić odigrao je 90 minuta za svoj tim, zamijenjen je tek u nadoknadi. Stjepan Lončar, koji je nedavno stigao iz Rijeke, nije ušao u igru i on će još pričekati na debi za Mađare.

Ranije danas je Cluj slavio s 2:1 na Gibraltaru protiv Lincolna, dok je Sheriff Tiraspol s 1:0 slavio u Armeniji protiv Alaskerta.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613424508
Ma gojak nije za dinamo
2 4
Vedox
Uzni je promašio penal u 92. minuti za 3:0.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi