Foto - EPA

Posao je blizu realizacije

Juventus za samo tri miliona eura završava fenomenalan transfer

Midhat Šljivak

Torinski Juventus veoma je blizu dogovora sa brazilskim Santosom o transferu 19-godinjeg napadača Kaija Jorgea.

Bianconeri su za usluge mladog fudbalera brazilskog tima ponudili tri miliona eura i po svemu sudeći posao bi mogao biti veoma brzo završen.

Predsjednik Santosa Andres Rueda priznao je kako su pregovori u toku, ali da klub još nije donio konačnu odluku.

"Pregovaramo sa Juventusom. Oni ga žele, ali još nismo odlučili hoćemo li ga sad prodati ili će ostati u klubu do januara kada će otići besplatno. Doslovno smo primorani da ga izgubimo", rekao je Rueda.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/168[/poll]

Kaio Jorge važi za velikog talenta brazilskog fudbala. On je od 2018. godine član prvog tima Santosa, a za ovu ekipu je odigrao 84 utakmice i zabio je 17 golova.

Pored mladog brazilskog fudbalera, Juventus je u pregovorima i sa Sassuolom oko angažovanja sjajnog veznjaka Manuela Locatellija.

Pregovori u ovom slučaju međutim ne idu kako treba. Sassuolo je već dva puta odbio ponude Stare dame kojoj je Locatelli glavna meta ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, sa torinskim velikanom se povezije i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, no i u ovom slučaju za sada nema nikakvog dogovora.

Juventus u novu sezonu ulazi sa velikim ambicijama. Na klupu se vratio Max Allegri i cilj je da se titula vrati u Torino.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.