Fabrizio Romano iznenadio informacijama o transferu Miralema Pjanića
Foto - EPA

Nema pregovora sa Juventusom

Fabrizio Romano iznenadio informacijama o transferu Miralema Pjanića

M. Šljivak

Najpoznatiji transfer mag u svijetu fudbala, Italijan Fabrizio Romano, govorio je danas o transferu Miralema Pjanića iz Barcelone u Juventus.

Španski i italijanski mediji već danima pišu o transferu reprezentativca Bosne i Hercegovine i navode kako je samo pitanje trenutka kada će transfer biti završen.

O svemu je danas govorio najpoznatiji transfer mag u svijetu fudbala Fabrizio Romano i njegov odgovor o Pjaniću je mnoge iznenadio.

Prema njegovim riječima Barcelona i Juventus trenutno ne pregovaraju o transferu 31-godišnjeg veznjaka u Torino, jer Stara dama ima drugih obaveza.

"Trenutno Juventus ne pregovara o Miralemu Pjaniću. Oni su trenutno samo u kontaktu oko Manuela Locatellija i on je prioritet kluba. Pjanićeva budućnost bi se mogla riješiti u augustu, ali nije samo Juventus u igri", rekao je Romano.

Oglasi

Pjanić se pored Juventusa povezuje sa Interom. Bilo je govora i o eventualnom odlasku u Englesku i vidjet ćemo šta će se desiti sa bh. reprezentativcem u narednom periodu.

"Sa Pjanićem i Locatellijem Juventus mora osvojiti Scudetto"

Inter je prošle sezone prekinuo dominaciju Juventusa u italijanskoj Seriji A.

Nerazzurri su odigrali odličnu sezonu i uspjeli su da dođu do Scudetta, a Stara dama iz Torina je na kraju jedva uspjela da se plasira u Ligu prvaka.

U Torinu su odmah uslijedile brojne promjene. Otišao je Andrea Pirlo sa mjesta trenera, vratio se Massimiliano Allegri, a klub će ubrzo dobiti nekoliko novih imena u timu.

Vezni red torinskog giganta u novoj sezoni mogli bi držati bh. reprezentativac Miralem Pjanić i sjajni italijanski reprezentativac Manuel Locatelli.

Italijanska javnost uvjerena je kako sa Pjanićem i Locatellijem Juventus jednostavno mora osvojiti trofej naredne sezone.

"Juventus je priznao grešku što je otpustio Allegrija prije dvije godine. Tu grešku su priznali. Allegri se vratio pod svojim uslovima. Sa dovođenjem Pjanića i Locatellija u sastav kojeg sad ima, jednostavno mora osvojiti titulu", rekao je nekadašnji sudija Gianluca Paparesta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isto mišljenje ima nekadašnji menadžer Parme Antonello Preiti.

"Allegri dobro zna Pjanića jer je radio sa njim dvije sezone. Sa Pjanićem i Locatellijem Juventus će biti glavni kandidat za titulu i vjerovatno najjači tim u prvenstvu", istakao je Preiti.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi