Scena iz prošle sezone

"Uraditi to Džeki je stvarno bilo ružno, ima karizmu, znamo koliko je važan, svi ga vole..."

Admin Čaušević

Edin Džeko je sportski uzor mnogih Bosanaca i Hercegovaca, omiljen je među navijačima  gdje je god igrao i praktično nema mrlje u karijeri. 

I ovog kao i svakog prijelaznog roka govorilo se o odlasku Džeke iz Rome, međutim kako sada stvari stoje popularni Dijamant će i svoju sedmu sezonu u nizu početi u dresu Rome.

Početkom godine Džeko je bio izbačen iz ekipe Rome, a tadašnji trener Paulo Fonseca mu je oduzeo i kapitensku traku. Već tada je u zraku bio definitivni razlaz na kraju sezone.

Ipak, stvari su se ubrzo smirile. Nakon nekoliko propuštenih mečeva Džeko je vraćen u tim, ali bez kapitenske trake. Na kraju sezone je Fonseca je bio taj koji je otišao, dok je Sarajalija ostao u ekipi.

O dešavanjima iz prošle sezone govorio je i Henrikh Mkhitaryan koji će i u novoj sezoni biti udarna igrala napada Vučice zajedno sa kapitenom bh. reprezentacije.

Mkhitaryan je u razgovoru za Corriere dello Sport kazao da je stvarno bilo ružno uraditi nešto tako Džeki poput oduzimanja trake uz poruku da ga i dalje smatra svojim kapitenom.

"Bila je to ružna priča za sve, niko nije želio da dođe do razlaza na taj način. Pozitivna stvar je da sada treniramo i igramo kako bismo pomogli ekipi", rekao je Armenac.

"Pronašli smo dogovor, završili smo prošlu sezonu, Edin nam je pomogao kao i uvijek. Čak i bez trake Edin je kapiten zbog svog iskustva, karizme, znamo koliko je važan, svi ga vole."

"Traka je nebitna i sa 35 godina on je naš najbolji strijelac", poručio je Mkhitaryan čiji se odlazak također spominjao poslije dolaska Mourinha, ali to za sada nije slučaj.

Inače, u prijateljskoj utakmici igranoj prošlog vikenda Džeko je zabio dva gola u pobjedi Rome nad Debrecenom sa 5:2. Novi prijateljski duel Vučica igra danas protiv Seville.

Iskusni golgeter je baš nakon utakmice protiv mađarske ekipe kazao da mu je više dosadilo slušati stalne glasine o odlasku iz Rome.

“Dosta mi je da slušam o odlasku negdje drugo. Mislim samo na Rim i ni na šta drugo“, rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji objavili su danas da je od svih brojnih interesovanja i povezivanja Džeke s raznim klubovima na adresu Rome stigla samo jedna konkretna ponuda i to od Fenerbahčea.

Turski velikan pokušavao je da kupi Sarajliju tokom ljeta, ali Roma je odbila ponudu i spremna je da Edina zadrži i naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.