Zamjena za Grealisha

Leon Bailey napustio Bayer, karijeru nastavlja u Premiershipu

Edmir Škorić

Krilni nogometaš više nije igrač Bayer Leverkusena.

Aston Villa i Bayer postigli su dogovor oko transfera 23-godišnjeg reprezentativca Jamajke koji je u dresu Bayera u Bundesligi odigrao 119 nastupa i postigao je 28 golova.

On će postati treće ovoljetno pojačanje tima iz Birminghama nakon što su ranije došli Ashley Cole iz Intera i Emiliano Buenda iz Norwich Cityja.

Ipak, navijače ovog kluba više brine vijest da će uskoro Jack Grealish put Manchestera, pošto se vjeruje da će potpisati za City, a njegovom klubu će pripasti čak 100 miliona funti obeštećenja.

Upravo Bailey se sada nameće kao logičan potez Ville, koja je tražila zamjenu za Grealisha, koji je posljednjih sezona bio najbolji igrač ove ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.