Manchester City naredne sedmice pravi najveći transfer u historiji engleskog fudbala
Foto - EPA

Jack Grealish na Etihadu

Manchester City naredne sedmice pravi najveći transfer u historiji engleskog fudbala

M. Šljivak

Engleski prvak Manchester City mogao bi naredne sedmice napraviti najveći transfer u historiji engleskog fudbala.

Ostrvski mediji donijeli su sinoć informaciju kako bi tokom naredne sedmice novi igrač Građana mogao postati Jack Grealish i da će za njega tim sa Etihada izdvojiti rekordnih 100 miliona funti.

Pregovori o transferu između čelnika Cityja i Aston Ville održani su u utorak i srijedu i navodno sve vodi ka tome da će 25-godišnji ofanzivac postati novi član prvaka Engleske.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPBWDwepBHi/[/instagram]

Ljekarski pregledi navodno su zakazani za početak naredne sedmice i sjajni fudbaler će potpisati višegodišnji ugovor sa Građanima.

Ako potpis zaista desi Grealish će postati najskuplji fudbaler u historiji engleskog fudbala jer je transfer od 100 miliona funti uvjerljivo najveći.

Oglasi

Trenutno je vlasnik najvećeg transfera u Engleskoj Manchester United koji je 2016. godine Juventusu platio 89 miliona funti za francuskog veznjaka Paula Pogbu.

Grealish je također spreman za transfer, a njegova plata u Cityju bit će veća od 200.000 funti sedmično.

Dolazak Grealisha na Etihad znači i da će se Pep Guardiola vjerovatno odreći usluga portugalskog fudbalera Bernarda Silve za kojeg interes pokazuju Atletico Madrid i Barcelona.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CL2MgE4p6nZ/[/instagram]

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jack Grealish je gotovo kompletnu karijeru proveo u Aston Villi. Jednu sezonu bio je na posudbi u Notts Countyju, a za tim iz Birminghama odigrao je 213 utakmica i zabio je 32 gola.

Interesantno je svakako da Englezi tvrde kako će nakon Grealisha tim iz Manchestera krenuti i po napadača Tottenhama Haryja Kanea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
ss.ba i dalje u akciji brojanja miliona City-a. Nije tako bilo kad je Sancho potpisao.
4 0
dinass
Al dizu ovog tipa u nebesa a klupa mu je gdje god ode iz Aston Vile
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi