"Da nisam fudbaler sigurno ne bih bio moler kao otac"

Radije bi radio kao promoter

"Da nisam fudbaler sigurno ne bih bio moler kao otac"

A. Čaušević

Životne priče pojedinih fudbalera su zaista neobične. 

Jack Grealish je trenutno jedna od najvećih zvijezda engleskog fudbala nakon što je eksplodirao u dresu Aston Ville i zasluženo dobio poziv u reprezetnaciju za Euro.

Grealish je prvi put u centar pažnje dospio kada nije želio promiijeniti poderane kopačke dok Aston Villu nije vratio u Premiership, nakon toga otkriveno je da igra sa sićušnim kostobranima namjenjenim za djecu te spuštenim kostobranima.

"Jasno da štucne trebaju ići do koljena kako bi prekrile listove. Međutim, jedne godine moje štucne su se skupile prilikom pranja i nisam ih mogao navući preko listova. Te sezone sam igrao zaista odlično i nekako sam postao sujevjeran zbog toga. Igram dobro i sviđa mi se kako izgledaju štucne kada ih uopšte ne navlačim puno preko noge", ispričao je engleski reprezentativac.

Iako uživa u popularnosti i slavi, Grealish nastoji da maksimalno uživa u životu sa svojim prijateljima. Otkrio je i šta bi radio da nije fudbaler.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CDbtDkMpCkL/[/instagram]

Oglasi

Dok je bio dijete njegov otac je radio kao moler kako bi svom sinu omogućio što bolje djetinjstvo, a Grealish junior se ne može zamisliti u toj ulozi.

"Ne bih mogao biti moler kao moj otac. Bio bih klupski promoter na Ibizi ili Tenerifama. Uvodio bih sve u disko klubove", rekao je Grealish.

"Putovao bih svugdje da gledam Englesku, bio u pabovima i slično. Ja sam samo normalan dečko, odrastao sam s fudbalom, ponekad o tome pričam sa svojom porodicom..."

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Grealish je u prve dvije utakmice igrao sporednu ulogu, da bi protiv Češke dobio priliku i zablistao. Protiv Njemačke je također ušao s klupe i prelomio susret sa sjajnim potezima te je asistirao za drugi gol Harryju Kaneu.

Naredni ispit sa 25-godišnjaka i saigrače je u srijedu kada će Engleska u polufinalu na Wembleyu odmjeriti snage sa Danskom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi