Dobio šansu i iskoristio ju je

Guardiola gleda i ne vjeruje: 18-godišnjak ovog ljeta radi čuda u dresu Cityja

Edmir Škorić

Samuel Edozie mogao bi dobiti pravu šansu sljedeće sezone.

Ovaj 18-godišnji krilni engleski napadač rođen u Londonu ponikao je u Millwallu, ali je u ljeto prošle godine stigao u omladinski pogon Cityja.

Pep Guardiola mu je kao izuzetno talentovanom dao priliku da ovog ljeta igra prijateljske mečeve s prvim timom i on jednostavno oduševljava.

Dao je gol u 2:0 pobjedi nad Prestonom. zatim je postigao jedan gol protiv Barnsleyja (4:0), a evo strijelac je i danas treću utakmicu u nizu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City igra trenutno meč protiv Blackpoola na jednom od terena svoje akademije, a Edozie je gol postigao u trećoj minuti.

Mogli bismo očekivati češće ovog momka u budućnosti u sastavu Cityja, ukoliko nastavi da pruža ovakve partije i postiže golove iz meča u meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.