Deset godina od najluđeg poteza Balotellija: Džeko je širio ruke, a Mancini ga je odmah 'istjerao'
Foto - Screenshot

Nikome nije jasno šta je želio napraviti

Deset godina od najluđeg poteza Balotellija: Džeko je širio ruke, a Mancini ga je odmah 'istjerao'

M. Šljivak

Mario Balotelli često je znao napraviti pravi haos na terenu.

Kontroverzni italijanski napadač lako je mogao ostvariti veliku karijeru, ali ga je u tome spriječila njegova poprilično luda glava.

Ipak, može se pohvaliti da je nastupao za velikane poput Liverpoola, Milana i Intera, a najveće probleme je pravio kao član Manchester Cityja.

Jedan od najbizarnijih trenutaka u dresu Građana italijanski napadač imao je u pripremnom susretu protiv LA Galaxyja odigranom prije deset godina.

Balotelli je počeo meč u vrhu napada sa Edinom Džekom, ali ga je tadašnji menadžer Cityja Roberto Mancini odlučio zamijeniti nakon pola sata igre i zbog poteza koji nikome nije bio jasan.

Mario je bio sam pred golom protivnika. Umjesto loptu da pošalje u mrežu, on se odlučio zabaviti i petom je poslao loptu pored gola.

Nikome nije bilo jasno zašto je Balotelli ovo napravio. Džeko je bespomoćno širio ruke pored Italijana te mu je prigovorio zbog onog što je napravio.

Mancini je odmah reagovao. Balotellija je izvadio iz igre i bio je poprilično bijesan zbog onog što je njegov sunarodnjak napravio.

Italijanski napadač je dres engleskog tima nosio u ukupno 80 utakmica i zabio je 30 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NodzeRM
Pa i onako bila pripremna, nidje veze.
1 3
sdsport15
Prici ima 100g, djete u obdanistu zna da je mislio da se radi o nedozvoljenoj poziciji. Dzeko ne siri ruke zbog suta, siri ruke iz razloga sto se je bunio zbog odluke... Prestanite!!!!! Sportski pozdrav
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi