Foto - EPA

Ansu Fati od septembra na terenu

Nakon četiri operacije u osam mjeseci Barcin biser konačno se vraća

Midhat Šljivak

Talentovani fudbaler Barcelone Ansu Fati (18) konačno bi se mogao vratiti na teren.

Nakon osam mjeseci pauze i četiri operacije na koljenu, Fatijev oporavak konačno ide ka dobrom i očekuje se da će on već za mjesec dana biti spreman.

Kako navode španski mediji, ovaj 18-godišnji ofanzivac je ušao u posljednju fazu oporavka od teške povrede. Napredak je odličan i Barcelona će na njega moći računati sredinom septembra.

Ansu Fati je debitovao za katalonski klub još sa 16 godina i svojim igrama oduševio je fudbalski svijet, ali ga je povreda u prošloj sezoni ostavila mjesecima van terena, a koljeno nikako nije moglo u potpunosti da se oporavi.

Na kraju je četiri puta morao pod nož i konačno je oporavak krenuo u dobrom pravcu i Fati će uskoro ponovo na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/154[/poll]

Mlada zvijezda Barcelone u dresu katalonske ekipe odigrao ukupno 43 utakmice i postigao je 13 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.