Lionel Messi je pristao na ogromno smanjenje plate
Foto - EPA

U narednim danima potpisuje novi ugovor

Lionel Messi je pristao na ogromno smanjenje plate

M. Šljivak

Lionel Messi potpisat će u narednim danima novi petogodišnji ugovor sa Barcelonom.

Argentinska zvijezda je bez ugovora od 30. juna, a prethodnih mjeseci je sa predsjednikom Barcelone Joanom Laportom pregovarao o produžetku saradnje.

Zbog finansijskih problema unutar kluba, Messi je morao da pristane na smanjenje plate. On je to, tvrdi katalonski Sport i učinio i u narednim danima će novi ugovor biti zvanično potpisan.

Messi je navodno prihvatio smanjenje plate za 50 procenata u odnosu na prethodni ugovor koji je iznosio nestvarnih 555 miliona eura za četiri sezone.

Tako će Leo ostati u Barceloni gdje će najvjerovatnije i završiti karijeru u ljeto 2026. godine.

Oglasi

Leo je sa Barcelonom osvojio apsolutno sve. Odigrao je 778 utakmica i postigao je 672 gola za katalonskog velikana.

Ronaldinho bez dileme: Nakon Messija niko ne bi trebao dotaći dres sa brojem 10

Brazilska legenda Ronaldinho (41) smatra da bi se dres Barcelone sa brojem 10 trebao povući iz upotrebe nakon što Lionel Messi završi karijeru.

Argentinski čarobnjak je upravo od Ronaldinha naslijedio 'desetku' katalonskog kluba sa kojim je osvojio sve i gdje je postao jedan od najvećih fudbalera svih vremena.

Ronaldinho smatra da nakon Messija apsolutno niko ne smije nositi ovaj broj u Barceloni.

"Kada se Messi povuče, nadam se ne tako brzo, desetku može mirno ostaviti i niko je više ne bi trebao dotaći", rekao je Ronaldinho i dodao je da se nada da će Messi ostati u klubu do kraja karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mora ostati. On je historija Barcelone", poručio je Ronaldinho.

Čuveni Brazilac je posljednji koji je nosio desetku Barce prije Messija. Igrao je za katalonski klu bod 2003. do 2008. godine, a 2005. je proglašen za najboljeg fudbalera svijeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amex
Dosta ih je dero što se tiče plate..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi