Laporta očitao lekciju Barcinoj zvijezdi: Ne cijeni ono što smo uradili za njega
Foto - EPA

Ilaix Moriba izbačen iz tima

Laporta očitao lekciju Barcinoj zvijezdi: Ne cijeni ono što smo uradili za njega

M. Šljivak

Mladi veznjak Ilaix Moriba (18) izbačen je iz prvog tima Barcelone nakon što je odbio potpisati novi ugovor sa klubom.

Ovaj 18-godišnjak već nekoliko sedmica trenira sa drugom ekipom, ali ni tamo ne igra utakmice. Tako će biti sve dok ne pristane na ugovor kojeg mu je katalonski tim ponudio.

"Ne prihvatamo tako ponašanje i moramo poslati poruku ekipi. Ako ne žele da produže ugovor, imamo druge opcije. Ne želimo da igrači koje smo stvorili u La Masiji odbijaju nove ugovore. Klub je iznad svega", rekao je Laporta i dodao je:

"Ako Ilaix Moriba ne želi da produži ugovor, morat će tražiti druge opcije. Ne razumijem zašto ne cijeni ono što smo napravili za njega", rekao je Laporta.

Talentovani fudbaler tražio je više novca za novi ugovor. Međutim, Barcelona nije spremna da povećava ugovore u ovom trenutku i zbog toga Moriba ne želi da potpište nastavak saradnje.

Katalonci su imali jasan plan. Ponudii su Moribi novi petogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni, što je cifra koju trenutno zarađuje na godišnjem nivou.

Oglasi

Moriba i njegovi agenti traže milion više. Na to Barcelona nije pristala, pa je mladog fudbalera poslala na hlađenje iz prve ekipe, trenira sa drugim timom, a utakmice neće igrati dok ne potpiše novi ugovor.

Treba svakako istaći da mladi fudbaler ima zaista fenomenalne ponude iz Engleske. Manchester City i Chelsea mu nude čak šest miliona eura po sezoni i neće biti čudo ako ga naredne sezone budemo gledali u Engleskoj.

Moriba neće imati problema u pronalasku novog kluba bez obzira kako se njegova priča sa Barcelonom završila jer se radi o zaista talentovanom fudbaleru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica, te je postigao jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Moribin ugovor sa Barcelonom vrijedi do juna 2022. godine i već od januara može pregovarati sa drugim klubovima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi