Foto - EPA

Posao od 100 miliona funti: Jack Grealish novi igrač Manchester Cityja!

Midhat Šljivak

Jack Grealish (26) novi je fudbaler Manchester Cityja.

Papiri o transferu potpisani su sinoć, Grealish će danas obaviti ljekaske preglede i potpisat će ugovor do juna 2026. godine.

Ovaj transfer je najveći u historiji engleskog fudbala. Aston Villa će inkasirati 100 miliona funti i bit će nadmašen rekord kojeg je postavio Manchester United 2016. godine dovođenjem Paula Pogbe za 86 miliona funti.

Jack Grealish je gotovo kompletnu karijeru proveo u Aston Villi. Jednu sezonu bio je na posudbi u Notts Countyju, a za tim iz Birminghama odigrao je 213 utakmica i zabio je 32 gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Grealish je u dresu Ville postao i reprezentativac Engleske, a za Gordi Albion je odigrao 12 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.