Ne tako davno je igrao s poderanim kopačkama, a sada će biti plaćen 100 miliona!

Transfer pitanje trenutka

Ne tako davno je igrao s poderanim kopačkama, a sada će biti plaćen 100 miliona!

Admin Čaušević

Engleska će uskoro dobiti svog najskupljeg igrača u historiji. Sigurni su u taj epilog mediji na Ostrvu. 

Najugledniji mediji u Engleskoj tvrde da je pitanje trenutka kada će Jack Grealish preći iz Aston Ville u Manchester City za 100 miliona funti.

Nema sumnje da će Grealish jednim dijelom biti tužan što napušta Villu obzirom da se radi o njegovom matičnom klubu i klubu za kojeg navija.

Međutim, sjajni veznjak puni svoj potencijal može iskoristiti na Ethiadu i pod vodstvom Pepa Guardiole pa se ne smije propustiti prilika da osvoji velike trofeje.

Grealish je eksplodirao prošle sezone, igrao je na Euru s Gordi Albionom i trenutno je jedan od najpopularnijih i najvoljenijih fudbalera u Engleskoj.

Oglasi

Navijači Ville će se sjećati Grealisha po dosta toga lijepog. Između ostalog izdvaja se trenutak kada je zabio gol u gradskom derbiju protiv Birminghama i to nakon što ga je udario navijač.

Na kraju sezone 2018/2019 donio je promociju svom timu u Premiership nakon pobjede nad Derby Countyjem sa 2:1. Svih 90 minuta na Wembleyu je igrao sa "sretnim kopačkama" koje su se raspadale.

"Vratio sam se nakon povrede i nisu bile ovakve, bile su potpuno nove. Nakon toga sam u njima zabio nekoliko golova i upisao asistencija. One su moje sretne kopačke i morao sam ih zadržati."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Grealish je u međuvremenu promijenio nekoliko kopački, a u "sretnim" je odigrao 13 utakmica uz 11 pobjeda i dva remija. U njima je postigao i jedan od najboljih golova u karijeri protiv Rotterhama.

Svakako će biti zanimljivo da li će odlučiti da "reaktivira" svoje sretne kopačke u debiju za Manchester City.

Top Komentari

Tabloid ste!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi