Chelsea i Liverpool su najveći rivali Manchester Cityju za titulu Premier lige
Foto - EPA

Pred novu sezonu

Chelsea i Liverpool su najveći rivali Manchester Cityju za titulu Premier lige

M. Šljivak

Chelsea i bivši prvak Liverpool smatraju se kao glavna prijetnja aktuelnom prvaku Manchester Cityju u borbi za titulu prvaka Premier lige u sezoni 2021/22 i imaju veće šanse za osvajanje trofeja od Manchester Uniteda.

City je uzeo titulu Premier lige prošle sezone i osvetili su se Liverpoolo koji ih je nadmašio sezonu ranije.

Tim Pepa Guardiole završio je sa 12 poena rprednosti ispred rivala Manchester Uniteda, dok je Liverpool u finišu sezone ukrao treće mjesto Chelseaju i osigurao je mjesto u Ligi prvaka.

Iako je Chelsea završio sa čak 19 poena manje od Manchester Cityja, a Liverpool sa razočaravajućih 17 u sezoni u kojoj su branili titulu, ova dva tima se smatraju najvećim kandidatima za titulu u novu sezonu.

Manchester City je još uvijek favorit sa kvotom 1.66 za osvajanje titule, a status favorita će biti još i jači ako uspiju dovesti kapitena i napadača Tottenhama Harryja Kanea i playmakera Aston Ville Jacka Grealisha.

Bets.com.au tipovi smatraju da su Chelsea i Liverpool velika opasnost za City naredne sezone i postavljena je kvota 6.00 za osvajanje titule.

Oglasi

Chelsea je pobijedio Manchester City u finalu Lige prvaka prošle sezone pod vodstvom Thomasa Tuchela i očekuje se dodatan napredak ekipe jer će Nijemac po prvi put odraditi pripreme sa ekipom. Tuchel je preuzeo tim usred sezone od Franka Lamparda.

Liverpoolova odbrana naslova je završila katastrofalno zbog povreda i zbog loše forme pred praznim tribinama Anfielda. Suočili su se mogućnošću da ne završe među četiri najbolja tima i da ne odu u Ligu prvaka, ali je tim Jurgena Kloppa naredao pet pobjeda i na kraju je završio kao treći.

Sa povratkom Virgila van Dijka i Joa Gomeza nakon povreda zbog kojih su propustili većinu sezone, očekivanja od Redsa ove sezone su mnogo veća.

Manchester United Olea Gunnara Solskjaera prošle sezone je bio najbliži Cityju, ali ove sezone je kvota na njih 9.00 za osvajanje titule Premier lige.

United je potrošio novac na potpis Jadon Sancha iz Borussije Dortmunda, doveli su i Raphaela Varanea na Old Trafford iz Real Madrida i izgleda da su ovog puta napravili ozbiljan posao.

Zašto se onda Unitedu daju male šanse za osvajanje titule? Kladioničari ne vjeruju da United ima ekipu za titulu uz ozbiljni sumnju u ostanak Paula Pogbe u klubu.

Tottenham, koji počinje sezonu sa novim trenerom Nunom Espiritom Santom, ima kvotu 41.00 za osvajanje titule. Šanse im mogu značajno opasi ako Harry Kane napusti klub i ode sjeverno u Manchester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je još veći autsajder sa kvotom 51.00 uz male mogućnosti da Mikel Arteta nešto promjenu u odnosu na prošlu sezonu kada su završili kao osmi.

Leicester i West Ham koji su završili kao peti i šesti imaju kvote 51.00 i 151.00 za osvajanje titule, a ispred West Hama su Everton (101.00) i Leeds (126.00).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...vraca se stub odbrane,vracaju se navijaci na Kop,Liverpool vraca titulu na Anfield.
6 3
Karlosicroberto
Deff i Jedinstvo iz Mančenstera haha
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi