Foto - EPA

Ozil u akciji

Je li veliki prijatelj nagovorio Kolašinca na transfer?

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Sead Kolašinac (28) na izlaznim je vratima londonskog Arsenala.

Odavno se priča o odlasku bh. fudbalera iz redova ovog tima, a menadžer Topnika Mikel Areteta ne računa previše na njegove usluge.

Engleski mediji su prije nekoliko dana donijeli informaciju kako je Arsenal spreman da proda Kolašinca za šest i po miliona funti, a postoje informacije i kako se radi na raskidu saradnje između dvije strane.

Kolašinac bi karijeru navodno mogao nastaviti u turskom Fenerbahčeu. Mediji u ovoj zemlju tvrde da se već uveliko pregovara o dolasku bh. defanzivca, a pored Seada trener Fenera Vitor Pereira želi iz Arsenala dovesti i Cedrica Soaresa.

Navodno, veliku ulogu u transferu Kolašinca ima i njegov veliki prijatelj Mesut Ozil. Dobio je zadatak da uvjeri 28-godišnjeg fudbalera da dođe u Istanbul i vidjet ćemo hoće li se to zaista i desiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kolašinac je član Arsenala postao 2017. godine. Za Topnike je odigrao 113 utakmica i postigao je pet pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.