Liverpool odredio skromnu cijenu za Shaqirija

Edmir Škorić

Xherdan Shaqiri definitivno napušta Liverpool ovog ljeta.

U Liverpoolu za sada nemaju želju da Shaqiri ostane, pa su odlučili da ga prodaju i navodno žele 15 miliona eura za reprezentativca Švicarske.

Sevilla, Villarreal, Lazio i Napoli pokazali su za sada interes za krilnog nogometaša koji ima ugovor s Redsima još dvije godine.

On je i sam ranije potvrdio kako želi da ode s Anfielda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Razgovarao sam sa ljudima u Liveproolu irekao da želim nove izazove u karijeir. Bili su veoma korektni i neće mi stvarati probleme. Od ranije moja želja je da zaigram u Seriji A, a sada sam blizu tog cilja. Vjerovanto karijeru nastavljam u Laziju, ali više će se znati u narednim danima", rekao je reprezentativac Švicarske.

Shaqiri je odigrao nekoliko odličnih utakmica u dresu Redsa, zabio je i neke ključne golove. Klopp ga je više koristio kao džokera nego kao startera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.