Alisson u Liverpoolu do 2027. godine
FOTO - EPA

Potpisan ugovor

Alisson u Liverpoolu do 2027. godine

A. Beganović

Brazilski golman Alisson Ramses Becker, poznatiji kao Alisson, potpisao je novi ugovor sa Liverpoolom.

Prema pisanju otočkih medija Alisson i Liverpool su potpisali ugovor koji će vrijediti do ljeta 2027. godine.

Finansijski detalji ugovora nisu poznati, a Alisson za Liverpool igra od sezone 2018/2019.

U redove slavnog engleskog kluba stigao je iz Rome, a Liverpool ga je platio 65 miliona funti i u tom trenutku bio je najskuplji golman svih vremena.

Za Redse je debitovao 12. avgusta 2018. godine u duelu sa West Hamom u kojem su slavili 4:0, a u svojoj prvoj sezoni na Otoku proglašen je za najboljeg golmana Premiershipa.

Produžena saradnja i sa Fabinhom

Brazilski reprezentativac Fabinho potpisao je ugovor s Redsima do juna 2026. godine i to je jedno u nizu važnih potpisa za Liverpool uoči nove sezone.

"Sretan sam što sam potpisao novi ugovor sa klubom. Od početka pregovora bio sam veoma pozitivan, zato što mi je oduvijek bila želja da potpišem novi ugovor i da ostanem i da nastavim da igram za Liverpool. Sada kada je sve zvanično, veoma sam sretan. Tokom protekle tri sezone veoma sam zadovoljan u klubu. Naučio sam mnogo, ostvarili smo mnogo uspjeha i mislim da je ovo najbolje mjesto za mene. Nadam se da ćemo nastaviti da osvajamo trofeje", rekao je Fabinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je na Anfield došao u ljeto 2018. godine za 45 miliona eura i postao je jako bitan član ekipe Jurgena Kloppa.

S Redsima je osvajao titule Premier lige i Lige prvaka, a u crvenom dresu je u domaćem prvenstvu do sada odigrao 86 mečeva i dao je tri gola uz šest asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti