Kraj jedne velike epizode

Messijeve brojke u Barceloni - brutalnost!

S. Grebović

Desilo se ono od čega su Barcelonini navijači ovih dana s razlogom strahovali.

Katalonski gigant večeras je potvrdio kako sa Lionelom Messijem neće biti produžena saradnja, što je izazvalo pravi šok u svijetu fudbala!

Tako je Messi po prvi put došao u situaciju da je slobodan igrač, pa će svoju sreću morati potražiti u nekom drugom klubu.

Svoju veličanstvenu karijeru započeo je u omladinskim pogonima Newell's Old Boysa u kojima se nije dugo zadržao. Skauti Barcelone su ga primjetili još kao mladića i bez mnogo razmišljanja doveli ga u svoje redove.

To će se kasnije ispostaviti kao najbolji mogući potez. U timu sa Camp Noua Messi je prošao sve omladinske selekcije, a prvom timu se priključio još davne 2004. godine kada je upisao i debi protiv Espanyola.

Od tada pa sve do danas dres Barcelone je oblačio na tačno 778 zvaničnih utakmica na kojima je postigao nestvarna 672 pogotka.

U Primeri je postigao njih 474, a u Ligi prvaka 120.

Sa Blaugranom je osvojio sve što se može osvojiti. Deset titula prvaka Španije, sedam španskih Kupova Kralja, isto toliko Superkupova, četiri Lige prvaka, tri Superkupa Evrope i tri Svjetska klupska prvenstva su samo od nekih, dok je na individualnom nivou osvojio šest Zlatnih lopti po čemu mu nema ravnog.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To nije kraj. Rekord po broju golova u jednoj sezoni za klub – 50 (2011/12), ali i asistencija – 21 (2019/20). Jedini igrač koji je postigao više od 40 pogodaka u jednoj sezoni deset godina zaredom. Jedini igrač koji je u dvije vezane sezone postigao više od 60 golova na svim frontovima. Zaista nestvarno...

Jedno je sigurno, u dresu Barcelone ga više nećemo gledati, a u kojem bi klubu legendarni Argentinac mogao nastaviti karijeru?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.