Foto - EPA

Messi stiže u Pariz?

PSG zakupio Ajfelov toranj za 10. august - razlog može biti samo jedan

Midhat Šljivak

Francuski viceprvak PSG navodno je zakupio Ajfelov toranj za 10. august, a razlog u ovom slučaju može biti samo jedan. 

To je naravno dolazak Lionela Messija u Pariz, jer je PSG glavni kandidat za dovođenje sada već bivše zvijezde Barcelone.

Nakon što je Barcelona saopštila kako saradnja sa Messijem neće biti nastavljena, PSG se odmah aktivirao i francuski klub je najveći favorit za njegovo dovođenje.

Da bi Messi mogao završiti u Parizu govori i podatak španskog novinara Josea Alvareza da je PSG zakupio Ajfelov toranj za utorak 10. august.

Mnogi pretpostavljaju da je razlog dolazak i predstavljanje Messija ispred simbola Pariza, a vidjet ćemo hoće li to zaista tako i biti.

Posljednji put kada je PSG izajmio Ajfelov toranj bilo je na predstavljanju Neymara koji je 2017. godine stigao u Pariz iz Barcelone za 222 miliona eura.

Xavijeva poruka Messiju

Rastanak Lionela Messija i Barcelone glavna je tema svjetskih medija u protekla 24 sata.

Barcelona je jučer šokantnom objavom saopštila da Messi zbog finansijskih problema ne može ostati u klubu i legendarni Argentinac je sada slobodan igrač.

Od Messija se opraštaju navijači i igrači ovog kluba, a poruku je poslao i legendarni Xavi Hernandez, koji je sa Messijem u Barceloni osvojio apsolutno sve.

Xavi je Messiju poželio sve najbolje u novim izazovima.

"Kao cule, kolega i prijatelj, mogu ti samo zahvaliti za sve što si napravio za nas u proteklim godinama. Šta god budeš radio, želim ti sve najbolje", poručio je Xavi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi je od Xavija naslijedio kapitensku traku u Barceloni kada je čuveni veznjak napustio klub 2015. godine.

Četiri sezone nakon Barce Xavi je proveo u katarskom Al Saddu, gdje sada radi kao trener, a ranije se povezivao i sa preuzimanjem klupe katalonskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.