Ronaldinho je spasio život Eto'ou: Umalo se ugušio...
Foto - EPA

Brazilac je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme

Ronaldinho je spasio život Eto'ou: Umalo se ugušio...

Midhat Šljivak

Barcelona je od 2004. do 2008. godine imala zaista spektakularan ofanzivni dio ekipe.

Prvi sastav kluba sa Camp Noua bio je rezervisan za Ronaldinha i Samuela Eto'oa, a ovaj duo je imao zaista fenomenalnu saradnju na terenu.

Godinama kasnije Ronaldinho je ispričao zanimljivu anegdotu o kamerunskom napadaču. Eto'o je imao veliki strah od vode, a Ronaldinho mu je jednom spasio i život.

"Afrički igrači su veoma talentovani, ali ne vole vodu i plivanje. Jednostavno ne znaju", rekao je Ronaldinho i nastavio je:

"Samuel Eto'o se umalo ugušio. Prije nego sam skočio da ga spasim rekao sam mu da me zove čovjekom koji mu je spasio život", istakao je Ronaldinho i potom je zaključio.

"Trče, imaju vještinu, moćni su, ali kada uđu u duboku vodu, onda su preplašeni".

Potražite više informacija na temu La Liga:

SamueL Eto'o je des Barcelone nosio od 2004. do 2009. godine i zabio je 130 golova u 199 nastupa za katalonskog velikana.

Sa druge strane Ronaldinho je u timu igrao od 2003. do 2008 i to je najbolji period njegove karijere. Zabio je 94 gola u 207 nastupa.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi