Sigurno da su u Madridu sretni

Objava Benzeme zapravo je posvećena odlasku Messija?

Samir Mlaćo
Odlazak Lionela Messija iz Barcelone glavna je tema u svijetu sporta.

Argentinac je i zvanično digao sidro, a špekuliše se da će uskoro potpisati za bogati PSG.

U Real Madridu su sretni, Messi im je često bio nepremostiva prepreka, a sve je prokomentarisao i napadač Madriđana Karim Benzema.

Naime, Benzema je postavio fotografiju na instagramu koja pokazuje dječaka koji bježi od eksplozije.

Jasno je da na ovaj način želi opisati odlazak Messija iz Katalonije, a radi se o sceni iz filma Goodfellas.

Kako je izgledao zadnji dan Messija u Barceloni

Poznati italijanski novinar Fabrizio Romano otkrio je na Instagramu kako je izgledao zadnji Messijev dan u Barceloni.

"Messi je jučer bio u Barceloni i čekao je potpis ugovora do 2026. godine. Odavno su dogovoreni bili svi uslovi i nikakvih tenzija nije bilo između Messija i kluba. Nije bila stvar ni transfera Cristiana Romera, o kojemu se pričalo kao Messijevom uslovu za ostanak u klubu. Barcelona je već sastavila čitavu objavu koju je trebala objaviti u četvrtak poslijepodne i proslaviti Messijev potpis", napisao je Romano i nastavio:

"Onda je klub tokom dana komunicirao s vodstvom La Lige i saznao da će liga stopirati Messijev ugovor. Messi je pozvan na sastanak i predsjednik Laporta mu je rekao da ne može nastaviti karijeru u Barceloni. Argentinac je bio potpuno šokiran, ali je zahvalio Laporti na iskrenosti".

Messi je na putu prema Parizu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"PSG je već stupio u kontakt s Messijem, s kojim je razgovarao još prije tri mjeseca. Messi je tad odbio ponudu jer je bio uvjeren da će nastaviti karijeru u Barceloni."

Novinar iz Francuske Mohamed Bouhafsi je objavio da satima traju pregovori PSG-a i Messija i da bi argentinski reprezentativac trebao da zaigra u dresu Parižana u narednoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.