Foto - EPA

U čast Lionela Messija

Zbog Lionela Messija sutra će sve stati u 10. minuti

Midhat Šljivak

Odlazak Lionela Messija iz Barcelone priča je godine u svijetu fudbala.

Katalonski klub potvrdio je u četvrtak kako legendarni Argentinac neće produžiti saradnju sa klubom i da zbog finansijskih problema nemaju mogućnost da ga zadrže.

Messi će svoju oproštajnu press konferenciju održati sutra u podne, a u večernjim satima Barcelona će igrati prijateljski meč protiv Juventusa.

Prema određenim informacijama navijači Barcelone će u 10. minuti ovog susreta u čast Messija početi da skandiraju njegovo ime.

Ta bi se praksa trebala nastaviti i u svim domaćim utakmicama i na taj način će navijači katalonskog kluba zahvaliti Messiju za sve što je napravio za klub.

Leo bi karijeru trebao nastaviti u redovima francuskog PSG-a sa kojim se već pregovara o uslovima ugovora.

Ovo je cifra koju je PSG spremio za Messija

Lionel Messi lako bi mogao u narednim danima postati novi fudbaler francuskog PSG-a.

Francuski viceprvak spreman je da u svoje redove dovede sjajnog napadača koji je prije nekoliko dana završio 20-godišnji boravak u Barceloni.

Leov otac Jorge bit će zadužen za pregovore koji će navodno početi već danas, a PSG je već pripremio ponudu sa kojom će izaći pred porodicu Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Viceprvak Francuske spreman je Messiju ponuditi dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu. Što se novca tiče, Leova godišnja plata u Parizu bila bi 35 miliona eura, a u ovu cifru su uključeni i potencijalni bonusi.

Ovu ponudu Messi je navodno spreman prihvatiti, a Leo je za sutra u podne zakazao press konferenciju na kojoj će obratiti javnosti nakon svih događanja iz prethodnih dana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.