Ovo je cifra koju je PSG spremio za Messija, Leo za sutra zakazao press konferenciju
Foto - EPA

Sve je spremno za odlazak u Pariz

Ovo je cifra koju je PSG spremio za Messija, Leo za sutra zakazao press konferenciju

M. Šljivak

Lionel Messi lako bi mogao u narednim danima postati novi fudbaler francuskog PSG-a.

Francuski viceprvak spreman je da u svoje redove dovede sjajnog napadača koji je prije nekoliko dana završio 20-godišnji boravak u Barceloni.

Leov otac Jorge bit će zadužen za pregovore koji će navodno početi već danas, a PSG je već pripremio ponudu sa kojom će izaći pred porodicu Messi.

Viceprvak Francuske spreman je Messiju ponuditi dvogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu. Što se novca tiče, Leova godišnja plata u Parizu bila bi 35 miliona eura, a u ovu cifru su uključeni i potencijalni bonusi.

Oglasi

Ovu ponudu Messi je navodno spreman prihvatiti, a Leo je za sutra u podne zakazao press konferenciju na kojoj će obratiti javnosti nakon svih događanja iz prethodnih dana.

PSG zakupio Ajfelov toranj za 10. august - razlog može biti samo jedan

Francuski viceprvak PSG navodno je zakupio Ajfelov toranj za 10. august, a razlog u ovom slučaju može biti samo jedan.

To je naravno dolazak Lionela Messija u Pariz, jer je PSG glavni kandidat za dovođenje sada već bivše zvijezde Barcelone.

Nakon što je Barcelona saopštila kako saradnja sa Messijem neće biti nastavljena, PSG se odmah aktivirao i francuski klub je najveći favorit za njegovo dovođenje.

Da bi Messi mogao završiti u Parizu govori i podatak španskog novinara Josea Alvareza da je PSG zakupio Ajfelov toranj za utorak 10. august.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi pretpostavljaju da je razlog dolazak i predstavljanje Messija ispred simbola Pariza, a vidjet ćemo hoće li to zaista tako i biti.

Posljednji put kada je PSG izajmio Ajfelov toranj bilo je na predstavljanju Neymara koji je 2017. godine stigao u Pariz iz Barcelone za 222 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ono sto mi je cudno je da su se na ovako 'lagan' nacin rastali Barcelona i Messi. Lik koji je obiljezio jednu eru fudbala i koji je mozda i najveci svih vremena, zasluzio je vise od jednog 'zahvaljivanja na saradnji' od Laporte. Ovo je neko moje skromno misljenje.
4 5
Husrefbeg22
Ja gramzivog covjeka. 20 godina uzimao koliko je htio u Barceloni a sada odlazi. Zbog njegovih visokih ugovora sada je Barcelona u finansijskoj krizi.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi