Foto - EPA

Dijamant nakon pet godina napušta Romu

Edin Džeko stiže na ljekarske preglede, poznata je zarada i broj koji će nositi u Interu

Midhat Šljivak

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko trebao bi postati novi napadač Intera.

Džeko je se Nerazzurrima dogovorio sve uslove oko ugovora, a navodno bi već sutra trebao obaviti ljekarske preglede i potpisati dvogodišnji ugovor sa aktuelnim italijanskim prvakom.

Poznate su i sve pojedinosti oko ugovora 35-godišnjeg bh. napadača. Inter će ga platiti dva miliona eura, a Edin će po sezoni u Interu zarađivati pet miliona eura neto, plus bonuse, odnosno dva i po miliona manje nego u Romi.

Edin će na Giuseppe Meazzi zamijeniti Belgijanca Romelula Lukakua koji odlazi u Chelsea u transferu vrijednom 115 miliona eura. Upravo će Lukakuova 'devetka' završiti na Džekinim leđima i sa njim će Nerazzurri krenuti u odbranu naslova italijanskog prvaka.

Nakon odlaska Lukakua i dolaska Džeke, Inter radi na dovođenju još jednog napadača. Glavni kandidat za dolazak je Duvan Zapata, a sa klubom se povezuje i Joaquin Correa.

Roma također traži zamjenu za bh. napadača. Mnogi fudbaleri se povezuju sa dolaskom na Olimpico, a među njima su Mauro Icardi, Tammy Abraham i Alexander Isak.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/182[/poll]

Vidjet ćemo hoće li sve oko Džekinog potpisa biti završeno već sutra ili će sav posao trajati još nekoliko dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je u šest godina u Rimu uspio postati treći najbolji strijelac u historiji kluba.

Bh. napadač je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasianog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.