Najveće bh. zvijezde čekaju signal: Džeko u svojoj omiljenoj "bazi", Pjanićeva gospodska reakcija

Transferi su pitanje dana

Najveće bh. zvijezde čekaju signal: Džeko u svojoj omiljenoj "bazi", Pjanićeva gospodska reakcija

Admin Čaušević

Vrlo je izgledno da će dvije najveće zvijezde bh. reprezentacije Miralem Pjanić i Edin Džeko u razmaku od nekoliko dana promijeniti klubove. Nije isključeno da se to desi i isti dan.

Pjanić i Džeko su prije šest godina dijelili svlačionicu u Romi, zatim su godinama igrali jedan protiv drugog dok je veznjak bio u Juventusu. Kako sada stvari stoje opet će na megdan jedan drugom i to u najvećoj utakmici italijanskog fudbala. 

Mediji na Apeninima su ubijeđeni da će Pjanić kao povratnik u Juventus, te Džeko kao novi napadač Intera u novoj sezoni igrati susrete Derbyja d'Italije pošto su transfer pitanje dana. 

Džeko je u prošlosti nekoliko puta bio blizu da napusti Vučicu, ali sada je taj ishod realniji nego ikad. Od jučer kruže vijesti da je sve dogovorio s Nerazzurrima. Roma će dobiti dva miliona eura, a Dijamant potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan oko 5 miliona eura po sezoni.

Posljednje vijesti iz Italije govore da će Sarajlija put Milana kad Roma angažuje dostojnu zamjenu. Tu informaciju jutros je objavio poznati transfer guru Fabrizio Romano.

Oglasi

Čekajući transfer Džeko je vikend proveo u svojoj omiljenoj "bazi". Sa suprugom Amrom i prijateljima slobodne dane je iskoristio da posjeti Dubrovnik i svoj restoran.

Iskusni napadač će se treninzima vratiti sutra kada je Jose Mourinho zakazao novi sastanak poslije nekoliko dana odmora.

Istovremeno signal za transfer čeka i Pjanić koji je sinoć na utakmici Gamper kupa protiv Juventusa pokazao maksimalnu profesionalnost i gospodske manire.

Kada je predstavljen oko 3.000 gledatelja je zviždalo bh. reprezentativcu na šta je on odgovorio aplauzima iskazavži još jednom veliko poštovanje kako prema navijačima tako i Barceloni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić nije dobio ni minute, ali zato ga jesu dočekale dobre vijesti. Katalonski Sport izvještava da su Juventus i Barcelona postigli dogovor te da Mire već može početi pakovati kofere.

Kako sada stvari stoje iskusni bh. veznjak će u Juventus na jednogodišnju posudbu. Pristao je i na smanjenje plate za 20 %. U Barceloni je zarađivao 8.5 miliona, a taj iznos Juventusu će biti nešto manji. U Torino se vraća nakon zaista godine za zaborav na Nou Campu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Apsolutno me zanima svaki minut i sve vezano za transfer špekulacije o ovim mogućim transferima. Samo pišite. Ja sam tu da čitam. a ako dodate i malo žute u te vijesti, kao šta misli Amra .... još bolje!!!
10 3
WOLF20
Ide update oko 15h
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije