Ko će do pehara?

Chelsea ili Villarreal: Poznati aduti za trofej UEFA Superkupa

S. Grebović

Sjevernoirski Windsor Park bit će poprište dvoboja između Chelseaja i Villarreala u kojem će se ove dvije ekipe boriti za trofej.

Finale UEFA-ionog Superkupa kao i svake godine donosi nam sudar pobjednika Lige prvaka i Lige Evrope iz prošle sezone, a to su ekipe Chelseaja i Villarreala.

Podsjetimo, londonski Plavci su u nezaboravnom finalu Lige prvaka na stadionu Dragao u Portugalu savladali favorizovani Manchester City sa 1:0 golov Havertza.

Sa druge strane, Žuta podmornica je u finalu Lige Evrope nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bila bolja od drugog kluba iz Manchestera, ekipe Uniteda. U regularnih 90 minuta rezultat je glasio 1:1.

Tim pobjedama ove dvije ekipe zakazale su dvoboj u finalu Superkupa Evrope. Taj meč počinje od 21 sat, a treneri oba tima Tuchel i Emery saopštili su početne postave.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Chelsea: Mendy, Rudiger, Zouma, Chalobah, Hudson-Odoi, Kante, Kovačić, Alonso, Ziyech, Havertz, Werner.

Villarreal: Asenjo, Torres, Albiol, Foyth, Alfonso Pedraza, Capoue, Trigeros, A. Moreno, Dia, Pino, G. Moreno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.