Više nema prepreka za najskuplji transfer ovog ljeta!

Čeka se zvanična potvrda

Više nema prepreka za najskuplji transfer ovog ljeta!

A. Čaušević

Uskoro će biti potvrđen najskuplji transfer ljetnog prijelaznog roka koji traje do kraja augusta. 

Već nekoliko dana se uveliko piše o prelasku Romelula Lukakua iz Intera u Chelsea. Snimci koji stižu iz Londona govore da više nema prepreka za realizaciju posla.

Ugledni transfer guru Fabrizio Romano je objavio video kako je Lukaku izlazi iz aviona na jednom od londonskih aerodroma.

Odlični belgijski napadač je već ranije obavio ljekarske preglede. To je bilo u Milanu. Dan je proveo u Monte Carlu, a popodnevim satima je stigao u London.

Inače, ako Chelsea plati Lukakua 115 miliona eura to znači da će klubovi za njegovo dovođenje potrošiti preko 300 miliona eura.

On je već igrao za Chelsea kada je stigao iz Anderlechta za 15 miliona eura i to od 2011. do 2014. godine kada je skupio svega 15 nastupa. Uglavnom je bio na posudbama da bi ga otkupio Everton za 40 miliona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sljedeće tri sezone je proveo na Goodison Parku, a 2017. je za 75 miliona eura pojačao redove Manchestera Uniteda. Na Old Traffordu se zadržao dvije sezone nakon čega je u augustu 2019. za klupski rekord od 80 miliona eura stigao na Giuseppe Meazzu.

Podsjećanja radi, Lukakua u napadu Intera će zamijeniti bh. reprezentativac Edin Džeko.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

rime_
Nema hejtanja kao kad City dovede igraca? Je li se Tuchel pocastio ss.ba?
7 3
user1614932756
Zasluzuje decko ekipu gdje ce osvojiti ligu prvaka
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi