Uskoro novi igrač Intera

Džeko se sreo s vođama Curve nord, potpis će da sačeka

Admin Čaušević

Edin Džeko je i definitivno Vječni grad zamijenio Gradom mode. Napustio je Romu i pred potpisom je za Inter.

Tokom cijelog ljetnog prijelaznog roka špekulisalo se o Džekinom odlasku iz Rome, ali pripremni period počeo s Vučicom. Djelovao je odlično i praktično je bio dogovorio ostanak u Rimu.

Ipak, nagli zaokret je uslijedio nakon što je Chelsea pokazao interes za Romelua Lukakua. Prvak Evrope je dogovorio sve sa Belgijancom i Nerazzurri su morali brzo reagovati i dovesti adekvatnu zamjenu.

Izbor je pao na Džeku s kojim je brzo sve dogovoreno. Popularni Dijamant je danas obavio ljekarske preglede, posjetio trening kamp novog kluba.

Kako sada stvari stoje potpis i zvanično predstavljanje će da sačekaju najkraće do sutra jer je preostalo da se riješe neki birokratski detalji.

U međuvremenu Džeko je upoznao i neke od vođa najvatrenije grupe navijača Intera, Curva Nord 69. Tom prilikom je nastala i zajednička fotografija.

Kapiten bh. reprezentacije je s Nerazzurrima dogovorio dvogodišnji ugovor, a dobro upućeni mediji s Apenina izvještavaju da će iskusnom golgeteru godišnja plata biti 5.5 miliona eura.

Džeku će u Interu trenirati Simone Inzaghi. Nekadašnji trener Lazija je itekako dobro upoznat s kvalitetima 35-godišnjeg Sarajlije pa je za očekivati da ga učestalo korisit u 3-5-2 formaciji.

Inter je za Džeku sedmi klub u karijeri. Karijeru je počeo u Željezničaru. Zatim slijedi transfer u Teplice. U Češkoj je bio i na posudbi u klubu Usti nad Labem. Na ljeto 2007. godine prelazi u Wolfsburg gdje doživljava potpunu igračku afirmaciju.

Sjajne igre u dresu Vukova i osvojena titula prvaka Njemačke mu na zimu 2011. godine donose 34 miliona eura težak transfer u Manchester City. U Cityju je osvojio niz trofeja uključujući dvije titule prvaka Engleske. Rastanak sa Građanima je došao u augustu 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tada je otišao u Romu gdje je s dosta indvidualnog uspjeha nosio dres Vučice. On je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol. Jedina "mrlja" je što u tom periodu nije uspio osvojiti niti jedan trofej, ali je postao ljubimac i istinski heroj svih navijača rimskog velikana. Pamtit će se neke njegove nezaboravne partije, posebno u međunardnim mečevima. Sa 32 gola najbolji je strijelac Rome u Evropi.

Džeko bi za Inter mogao debitovati u subotu na prijateljskom duelu protiv Dynamo Kieva. Nerazzurri u prvom kolu nove sezone 21. augusta dočekuju Genou.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.