Foto - EPA

Na kraju Katalonci nisu pristali

Juventus je zanimljivom ponudom pokušao dobiti Pjanića od Barcelone

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić (31) povezuje se ovog ljeta sa povratkom u redove torinskog Juventusa.

Pjanić je izrazio želju za odlaskom nakon samo jedne sezone u Barceloni, a navodno dogovor sa Juventusom već ima i lako bi se moglo desiti da na kraju zaista i završi u Torinu.

Bh. veznjak je na Camp Nou stigao u razmjeni za Brazilca Arthura Mela uz dodatnih 10 miliona eura koliko je torinski tim platio Barceloni.

Proteklog vikenda ova dva tima odigrala su prijateljski meč u Barceloni. Rukovodstva su razgovarala o Pjaniću, a Juventus je, tvrdi katalonski list Sport, imao zanimljv plan.

Bianconeri su ponudili Barceloni njihovog nekadašnjeg fudbalera Arthura Mela u zamjenu za Pjanića, ali je to katalonski klub odbio.

Razlog što u Barceloni ne žele brazilskog veznjaka je nedostatak profesionalizma, česte povrede i činjenica da nije pokazao ništa tokom boravka u njihovom klubu.

Arthur Melo je kao i Pjanić imao želju da se vrati u svoj bivši klub, ali o njemu na Camp Nou uopšte ni ne razmišljaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sa druge strane 31-godišnji bh. fudbaler još uvijek čeka zeleno svjetlo iz Torina. On je pristao na 20 posto manju platu kako bi se vratio u Torino, ali prioritet Stare dame je potpis Manuela Locatellija.

Miralem je u dresu Juventusa igrao od 2016. do 2020. godne. Odigrao je ukupno 178 utakmica, postigao je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.